Modern Sahip - Köle İlişkisi: BDSM Nedir, Ne Değildir?



Modern sahip - köle ilişkisi, 140Journos'un videosu, ekşi sözlükte bir anda patladı. Videoyu izlemedim. Ancak yorumlarda içeriği hakkında az ya da çok bir bilgi sahibi oldum. Özellikle BDSM harflerinin sürekli olarak geçmesi bende bir merak uyandırdı. Tabi rahat durmadım ve hemen araştırmaya geçtim.

Nedir bu BDSM?

B- Bondage-discipline

D- Domination

S- Submission

M- Mazoşizm

Yani Kölelik-Disiplin, Otorite, Teslimiyet ve Mazoşizm.

Bir efendi ve bir köle düşünün. Her ikisi de bu işten razı. Genel olarak bu ilişki cinsellik üzerinde konuşulsa da, günlük hayatlarını da böyle yaşayan insanlar var. Bunu ilk araştırdığımda aklıma Gri'nin Elli Tonu kitabı geldi. Ve bazı şeyleri daha iyi anlamamda yardımcı oldu. 

BDSM, kendi içerisinde kategorilere ayrılmaktadır. 

Misstress: Sahibe demektir
Master: Sahip

Slave: Köle

Dominant: Baskın 

Submissive: Kontrole ihtiyaç duyan
Switch: Hem baskın hem de kontrole ihtiyaç duyan kişi. Yani her iki role de bürünebiliyor.

Sahip; acı çektirmekten, gücün kendisinde olmasından büyük bir zevk duyarken köle ise; aşağılanmaktan, acı çekmekten haz duyan bir insan konumunda.

Bu tarz hayatlar yaşayan insanlar gerçekten var. Köle olmaktan mutluluk duyan, acı duymayı seven, sırf bu yüzden bazen kendini çocuk gibi hisseden insanlar var. Çünkü bir yere ait olmayı, birisi tarafından sahiplenilmeyi seviyorlar. Böylece ait olduğu kişiye karşı bir güven hissediyor. 

Sahipler ise, kendi zevklerini başkaları üzerinde faaliyete geçirmeyi seviyorlar. Standart bir insana bunu yapmak istediklerinde, karşı taraftan sert bir darbe alabilir, polisle muhatap olmak zorunda kalabilirler. Ancak kendinize direkt olarak bir köle alarak, bütün bunlara gerek duymadan her şeyi onun üzerinde istediğinizi yapabilirsiniz. 

Bu kişilerin yorumlarını, hayat tarzlarını okudum. Genel olarak sadece cinsellik bazında değil, normal yaşantılarında da kendilerini ayakta tutabilmek, zor zamanlarını rahatça atlatabilmek amacıyla, birbirlerine yardımcı olduklarından bahsedip, kendilerince bir felsefe üzerine oturtmaya çalışıyorlardı. 

Az buçuk anlayabiliyorum. Ancak bunu anlamanın ötesinde, tüm bunlar net bir sadistlik üzerinde duruyor. Hem köle hem de sahip, kendi içsel boşluklarını bu şekilde ifade etmeye çalışıyorlar. Biz kimseye zarar vermiyoruz, kendi halimizde yaşıyoruz diyorlar. Eyvallah, en iyi söyledikleri şey bu zaten. Ancak bir sapkınlık içerisinde olduklarını inkar edemezler. 

Sahip-sahibe olarak hayatlarını devam eden birkaç kişinin sosyal medya hesaplarına baktım. İşin fantaziden öte bir şey olmadığı aşikar. Hayat kadınlığının veya jigololuğun farklı bir hikaye altında, küçük değişikliklerle kendine yan dal kurması gibi. 

Bu durumu hayatlarına daha da entegre etmiş olanlar elbetteki vardır. Ancak onları, hayatın içerisinde veya sosyal medyada bulmak çok zor. Kafede yanınızda oturan biri ya da çok saygı duyduğunuz bir iş adamı olabilir. Onlar, her şeyi daha da gizlilik içerisinde yaşıyorlar. 

Sahip, evlendiğinde veya hayatında başka biri olduğunda da bu ilişkiye devam edebiliyor. Ancak köle, hayatına başka birini alsa dahi, sahibi onu çağırdığı anda onun yanına gitmek zorunda. Söylenen, anlatılan bu. Bunu yaşayan biri böyle olmadığını söyleyebilir. Ancak gerçek şu ki, onun hayatında geçerli olmayan şey, bir başka BDSM'nin yaşandığı hayatta geçerliliğini koruyabilir. 

Aşağılamak, acı şektirmek, baskılamak bu tür ilişkinin temel taşları. Yani sadizm, mazoşizm gibi ögeleri bol bol içerisinde barındırıyor. 

Köle, doğuştan böyle bir ruha sahip olduğunu, bunu değiştiremeyeceğini ve bu yüzden köle olduğunu söylüyor. Onun yaşam biçimi bu şekilde. Ancak bazı içsel problemlerini bu şekilde yönetmeye çalıştığı aşikar. Sahip için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Normal nedir, kim normaldir bunlar tartışılır. Ancak böyle bir şey olmamalı. 

Hatta bu kültüre ait bir web sitesinde kölelik hakkında ciddi bilgiler dahi veriyorlar. Bu sitede kölenin ayrıca ev işlerini yapma, farklı teknikleri ve tutumları öğrenme, dışarıda sahibini iyi hissettirmek amaçlı ona uygun giyinme, çevre içerisinde ona uygun tutum sergileme ve daha bir sürü şey... 

Gerçek manada, kendilerince yasal kölelik bu. Birisine bunu zorla yaptırdığında buna; alıkoyma, taciz ve aşağılama deniyor. Ancak razı olan birileri olduğunda, yani aşağılanmayı, hor görülmeyi seven insanlarla bu durum, tamamen normal bir olaya dönüşüyor. 

Söylemek istediğim bir sürü şey var. Ancak bir o kadar da susmak geliyor içimden. Ancak bu konu hakkında nasıl bir düşünce içerisinde olduğumu az ya da çok anladığınızı düşünüyorum.

Bilinçli, aklı başında, kendine yeten bireyler olmanız dileğiyle.
Sevgiyle kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar